Albert Sabater Pla

Inicio    Biograf’a    Novelas    Art’culos    Comprar   Contacto

Albert Sabater Pla

S’gueme en la
s redes sociales
  


   

Divendres negre.

Malauradament, el fat’dic dia que tots tem’em va arribar ahir divendres 23 de mar, i com molts preveiem, de la mˆ de la humiliaci—, la injust’cia, i el surrealisme de la perversi— jur’dica contra unes persones honestes, bones, coherents i pac’fiques que la œnica cosa de la que se«ls pot acusar Žs de dur a terme el mandat democrˆtic d«un poble sorgit de les urnes.

Si a tothom amb dos dits de front, una mica de seny, i un m’nim de cultura democrˆtica i judicial tot el procŽs jur’dic contra la cœpula pol’tica del independentisme li sembla una aberraci—, el fet de que finalment se«ls hagi privat de llibertat a tots Žs deplorable. MŽs encara quan s«ha fet un œs vehicular de la llengua per acostar els delictes a una just’cia incapa de provar de manera ferma la justificaci— dels delictes.

Per˜ potser el que mŽs impacte ens ha causat a tots ha sigut la marxa a l«exili de la diputada i secretˆria general d«Esquerra Republicana, Marta Rovira per evitar ser empresonada injustament durant, potser, trenta anys, potser molts mŽs.
Com ella mateixa ha explicat a la carta de comiat, la seva filla mereix tenir una mare al costat que la vegi crŽixer, mŽs encara per que per molt que digui el senyor jutge, no ha comŽs cap infracci— que pugui ser provada fermament.

Per si algœ encara en tenia dubtes, ara ja Žs mŽs que evident que la democrˆcia espanyola, la just’cia i l«estat de dret han perdut el nord.
La manca de separaci— de poders Žs mŽs que evident, i la venjana d«una just’cia no tant cega Žs un fet mŽs que provat i demostrat, fins al punt que Nacions Unides ha hagut de donar un calbot a Espanya per que permeti a Jordi S‡nchez fer l«œs normal dels seus drets per ser investit President de la Generalitat.

De l«altre banda, un poble sempre pac’fic que ni tant sols davant aquestes flagrants provocacions d«humiliaci—, revenja i tirania aixeca un dit violent contra ningœ. Si mŽs no, es un mrit que farˆ hist˜ria i que s«escriurˆ, sense dubte, als llibres per la posteritat.

Molts han definit el procŽs que el jutge Llarena ha portat a terme com una perversi— jur’dica orquestrada des de la pol’tica del Partit Popular, i sembla que no s«equivoquen gaire si recordem les declaracions del ministre de just’cia que va afirmar, gairebŽ clavar, els tempos de tot el que estˆ succeint.

No se si la Òprimavera catalanaÓ comenarˆ o no. Ningœ pot preveure si hi haurˆ violncia als carrers o no, esperem que no.
El que Žs cert i evident, Žs que les coses han canviat d«ahir a avui, i que passi el que passi, qui ha encs la metxa de tot plegat serˆ recordat per sempre i el temps el situarˆ al lloc que li pertoca.

Passi el que passi: serenor, tranquilálitat, fermesa, inteláligncia, pau, amor, respecte, unitat... Per˜ mai cedir a la normalitat del que estˆ passant.